Det var det

Det var den julen! Jag hann nog inte ens känna av att det var jul innan den var över. Vi firade julen som vanligt med familjen, kusinen, moster och moffa. Jag och Johan konstaterade när vi gick hem på natten att man nog aldrig mer kommer att uppleva julkänsla som man gjorde förr. Det är bara att acceptera, det är över.


Moster var en väldigt stilfull tomte

Sen blev det juldag, en kväll som började väldigt roligt och slutade lite mindre roligt


Ida me lilla finlandia flaskan
Det blev lite av en julbildbomb nu.


Sen snodde jag en bild av Ida från när vi firade Satu för ett par veckor sen
Skål och Gonatt!

Hängt med den där Harry

Nu kan jag konstatera att det inte stämmer det som föräldrarna försöker tuta i sina barna när man är liten: att ögonen blir fyrkantiga av att se för länge på tv. Det senaste dygnet har jag spendera 20 timmar framför tvn och så vitt jag vet så är inte min ögon fyrkantiga ännu i alla fall! Men jag vet ju inte vad som har hänt när jag vaknar imorgon.

Det handlar altså om Harry Potter maraton! Ni ska ju inte tro att jag annars spenderar 20 timmar av mitt dygn framför tvn. Nu är alla 8 filmer sedda. Trött blev jag i alla fall, vi alla blev nog trötta. Jag vet en som kommer att sova vääääldigt bra inatt efter allt vakande.

Jag kan dessutom inte förstå att det är julafton imorgon!? Det känns ju som november.

det kanske kallas jul

Kände att det var dags att skriva något här nu igen. Men vi vet ja alla redan att jag är sämst på det!

Idag var i alla fall första gången för i år som jag kände någon slags julkänsla, det var inte mycket, men lite i alla fall. Vi samlades hos mamma för att ha vårt årliga pepparkaksbak. Det blev en hel del deg äten för min del, men det är ju degen som är godast! Vi lyssnade även på julmusik för att höja stämningen lite och det var då det slog mej att nu känns det nog lite som jul ändå. Tänk om man fick ha samma sorts julstämning som när man var liten. Den där magiska känslan av att vakna upp på julafton och att bara springa och se på paketen hela dagen. Att lida sig igenom hela dagen och middagen och det ända man väntade på var att tomten skulle uppenbara sig. Och såklart den förväntansfulla stämningen den 23:e på kvällen. Någon sådan spänning inför julafton existerar inte mera, inte för min del i alla fall.

Resultatet av vårt pepparkaksbak blev många plåtar och mycket kladdande med glasyren:Många fina konstverk åstadkom vi. Det som är lite synd är att ingen äter pepparkakor vid julen hos oss. Vi bara bakar för att det hör till, men sen blir alltid alla bara kvar.

knäppgök

Jaa, jag e normal! Jag klättrar i träd varje dag, men ibland fastnar jag

studera mera

Här på Brändö kör vi studiecirkel för fulla muggar! Hur bra det går är väl en helt annan sak. Den ena sitter och lyssnar på Justin Biebers julsång och hon andra sitter och internetshoppar underkläder. Dock måste jag ge lite credits till mej som redan är klar med mina uppgifter, så jag har tillåtelse att i godan ro sitta och läsa bloggar nu istället.

Det är slutspurten inför jullovet som är igång nu, alla uppgifter ska snart vara gjorda och sen får man ta jullov i lugn och ro. Vi har till och med julpyntat lite här i våran stuga.

Nu är det dags för matpaus för oss studieglada barn!
RSS 2.0